Valentijnsdag Valentijnsdag:
Valentijnsdag is een dag waarop geliefde elkaar extra aandacht geven en vaak gaat dit met mooie en lieve cadeautjes. Vooral sieraden en modeaccessoires vallen bij de meeste dames goed in de smaak.
Wij zijn continue op zoek naar de mooiste betaalbare sieraden en modeaccessoires en speciaal voor Valentijnsdag hebben wij in deze rubriek onze Valentijns collectie samengevoegd.
Maak jouw Valentijnsdag compleet met sieraden en accessoires van Fashionidea. Verras jouw geliefde met een schitterend sieraad!

Happy Valentines Day

Team Fashionvibe.nl      
Historie:
Vroeger was Valentijnsdag vooral een feest waarbij kaarten naar geliefden werden gestuurd. Tegenwoordig draait het steeds meer om cadeaus. De oudste Valentijnskaart die nog bestaat is gemaakt rond het jaar 1400 en is te vinden in het British Museum. In Engeland werd de afgelopen decennia sowieso het meest aan Valentijnsdag gedaan.
Het ontstaan van Valentijnsdag:
Hoe Valentijnsdag precies ontstaan is, weet eigenlijk niemand. Zo gaan er zeven verschillende verhalen de ronde over het ontstaan van Valentijnsdag, die allemaal erg van elkaar verschillen. De meeste mensen geloven echter dat maar één verhaal klopt over het ontstaan van Valentijnsdag en dat is het verhaal over priester Valentinus. Priester Valentinus woonde in de derde eeuw in Rome, waar hij bejaarden, zieken en mensen die hulp nodig hadden verzorgde en wijze raad gaf. Daarnaast hield piester Valentinus zich bezig met het zegenen van Christenen uit Rome bij het huwelijk. Dit was in de derde eeuw na Christus nog verboden in Rome, maar toen priester Valentinus de blinde dochter van de stadhouder van Rome genas, bekeerde deze stadhouder zich meteen tot het Christendom en liet hij alle Christelijke gevangenen vrij. Helaas was niet iedereen het hiermee eens. De keizer van Italië bijvoorbeeld, vond het helemaal niet goed dat de stadhouder zich had bekeerd tot het Christendom. Daarom besloot hij om priester Valentinus te onthoofden. Toen het Christendom wat populairder werd in Rome en de rest van Italië, werd priester Valentinus alsnog als heilige verklaard en werd 14 februari een feestdag.
Wat vieren we op Valentijnsdag:
Valentijnsdag wordt ook wel de dag van de liefde genoemd. Op deze dag vieren we niet alleen het feit dat de liefde bestaat en iedere dag om ons heen is, maar is er ook de mogelijkheid om je verborgen verliefdheid bekend te maken. Dit kun je doen door een kaart te sturen, een bosje bloemen te geven of een brief te sturen naar je geliefde. Omdat veel mensen het toch nog eng vinden om hun verliefdheid te bekennen, worden er met Valentijnsdag veel anonieme briefjes, kaartjes en bloemen gestuurd. Hierdoor kun je toch je liefde bekennen, maar blijft het voor de ontvanger van de cadeaus onbekend dat jij het cadeau hebt gestuurd.
Omdat Valentijnsdag vooral wordt gebruikt om liefdes te bekennen, ontstaan er veel nieuwe verkeringen op deze dag. Daarnaast zijn er altijd veel mensen die op Valentijnsdag willen trouwen.
 
      13-01-2019 14:05     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.