Sieraden, accessoires en horloges voor mannen Sinds begin februari 2019 is fashionvibe.nl gestart met het opzetten van een mannenlijn voor sieraden, modeaccessoires en horloges. Het dragen van sieraden en accessoires door mannen is weer helemaal terug in het modebeeld van nu en wordt een echte hype in 2019. Het dragen van horloges begon in de 16e eeuw met name voor het functionele er van. Tegenwoordig zijn de horloges geperfectioneerd en dienen naast het weergeven van de tijd vooral als sieraad. Door het enorme aanbod is er voor elke man wel een sieraad, accessoires en of horloge dat past bij zijn eigen stijl. Ook voor stoere mannen beurzen, creditcardhouders, kettingen en armbanden breidt Fashionvibe.nl haar assortiment behoorlijk uit. Ook voor mannen geldt sieraden en modeaccessoires laten zien wie jij bent. Wees jezelf met de stoere sieraden & modeaccessoires van Fashionvibe.nl.


De geschiedenis van sieraden, modeaccessoires en horloges
Sieraden: ze zijn er in allerlei soorten, maten en materialen. Wereldwijd dragen mensen sieraden om hun lichaam te verfraaien. In de prehistorie en in de klassieke oudheid had het dragen van sieraden vooral andere functies.
Al sinds de oudheid zijn sieraden populair onder zowel vrouwen als mannen uit verschillende klassen. Toentertijd droeg men het sieraad vooral als machtssymbool. De sieraden waren destijds uiteraard veel soberder dan hedendaagse sieraden. Vaak was de hals versierd met een dierentand, steen, schelp of bot. Dit kan beschouwd worden als een soort voorloper van de ketting. In de Afrikaanse cultuur werden en worden sieraden vooral gebruikt om aan te duiden bij welke stam je hoort.
Sieraden in de Egyptische beschaving
De oude farao’s droegen vanwege hun goddelijke status vooral sieraden van goud. Waarschijnlijk waren de Egyptenaren het eerste volk dat goud verwerkte in hun sieraden. De ornamenten gingen zelfs bij het overlijden van de farao mee in de gramtombe. Ook boeren, mannen, vrouwen en kinderen droegen sieraden om hun identiteit aan te duiden. Naast goud waren ook sieraden van glas populair. Omdat het Egyptische rijk onder de farao’s veel goud en mineralen had, kwam de grondstof van de sieraden meestal uit eigen land.
Sieraden in de Romeinse tijd
Een populair sieraad bij welgestelde Romeinse mannen was de zegelring. Met dit sieraad werden brieven verzegeld. De zegelring werd gemaakt van verschillende metalen, zoals goud, zilver, brons en lood. Populair bij jonge jongens was de bulla, een amulet aan de halsketting. Bij vrouwen was vooral de ring populair. Ook arme Romeinen droegen sieraden. Vanwege geldgebrek waren de sieraden van onbemiddelde Romeinen meestal gemaakt van keramiek of brons. Romeinse armbanden kenmerkten zich met name door de versiering van stenen en glas.
Komst van het horloge in de late middeleeuwen
Aan het begin van de zestiende eeuw werd de eerste draagbare klok met veermachine gemaakt door de Duitse klokkenbouwer Peter Henlein. Die draagbare klok werd geperfectioneerd tot het horloge, dat steeds vaker ook als sieraad gedragen werd.
 
      03-03-2019 15:27     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.